среда, 16 сентября 2020 г.

На ПМ-322 працюють майстри на всі руки

 Верхній ряд (зліва направо): старший майстер Петро Лакійчук, моторист-матрос В'ячеслав Скидан, електрогазозварник Володимир Філоненко, слюсар-судноремонтник Сергій Таукчі, електрогазозварники Віталій Дембіцький і Михайло Кокашинський; нижній ряд (зліва направо): майстер Володимир Шаров, шкіпер-старший механік т/х «Анапа» Віталій Черніченко, бригадир електрогазозварників Дмитро Кузьменко, капітан-старший механік т/х «Малахит» Олександр Галка, моторист-матрос Олександр Міхєєв.


У складі ВГСП «БТОФ» є ПМ-322 - це ділянка по ремонту несамохідного флоту. Очолює її старший майстер Петро Сергійович Лакійчук, який працює в сфері ремонту флоту близько 40 років. 

На ділянці виконуються практично всі роботи, пов'язані з терміновим ремонтом несамохідного флоту, що готується до відходу в рейс, за необхідності фахівці виїжджають на рейд - в їх розпорядженні два катери - «Алмаз» і «Малахіт». 

В міжрейсовий і міжнавігаційний періоди на рембазі постійно проводиться підготовка несамохідного флоту для його нормальної та безаварійної роботи. Це, перш за все, усунення несправностей, викликаних експлуатаційними причинами (в період рейсів, завантаження/розвантаження). Основні роботи - ремонт люкового закриття, якірного та швартових пристроїв, перевірка корпусів барж на водотечність, забезпечення безпечних умов праці на баржах. Також на ПМ-322 постійно здійснюється підготовка несамохідного флоту до пред'явлення Регістру судноплавства України. 

На ділянці працюють як досвідчені фахівці, так і молоді, які переймають знання та вміння, відповідальне ставлення до роботи у старших колег. Основний кістяк - професіонали, які свого часу пройшли школу судноремонту під керівництвом досвідчених наставників, а тепер і самі навчають молоду зміну. Для них усіх ПМ-322 давно став другою домівкою, а невеликий, але дружний колектив - другою сім'єю, де порадіють успіхам і допоможуть в труднощах. 

Бригадою електрогазозварників ділянки не один рік керує Дмитро Миколайович Кузьменко - фахівець вищого класу з величезним стажем роботи, прекрасний наставник молоді. 

Давно працює на ПМ-322 і моторист-матрос теплохода «Анапа» В'ячеслав Артемович Скидан. Відмінний фахівець і скромна, порядна людина - так в один голос говорять про нього його колеги. Сьогодні, 16 вересня, він відзначає ювілейну дату. 

 Моторист-матрос В'ячеслав Скидан.


У Дунайське пароплавство В'ячеслав Артемович прийшов в 1968 році після закінчення Ізмаїльського ПТУ № 6, де отримав спеціальність суднового моториста. У 1978 році був прийнятий мотористом на плавмайстерні ІБТОФ, де працює по теперішній час. Був бригадиром слюсарів-судноремонтників, виходив в рейси в складі рембригад. Його вмілі руки можуть знайти й полагодити будь-яку проблему в суднових механізмах. 

- На базу технічного обслуговування флоту ми прийшли майже в один час, - згадує в.о. начальника ВГСП «БТОФ» В'ячеслав Єфимович Тукалов. - В'ячеслав Артемович довгий час керував бригадою слюсарів-судноремонтників, які славилися якісним і своєчасним виконанням всіх видів робіт. За сумлінну працю відзначений численними подяками та почесними грамотами. Його дуже добре знають як на флоті, так і в берегових службах, свого часу його вміння й досвід забезпечували своєчасний ремонт і безперебійну роботу суднових механізмів ліхтеровозів. 

В'ячеслав Артемович Скидан - дуже грамотний і працьовитий спеціаліст, чиї досвідченість і вміння, серйозне ставлення до справи цінують на ділянці по ремонту несамохідного флоту. Він ніколи не відмовляє в професійній допомозі й пораді, навчанні молодих фахівців, та й дружнє плече завжди готовий підставити колегам. Не меншу повагу завоювали і його людські якості: людяність, доброзичливість, врівноваженість, невичерпний оптимізм, широта душі. 

У день народження колеги та друзі бажають В'ячеславу Артемовичу міцного здоров'я, бадьорості, гарного настрою, родинного тепла й домашнього затишку, втілення всіх бажань і довголіття! 

 Електрогазозварник Михайло Кокашинський виконує фарбування шкал осадок баржі S-433.


 Майстер Володимир Шаров.


 Бригадир електрогазозварників Дмитро Кузьменко.





Читайте также