пятница, 31 июля 2020 г.

З новими силами - в рейс!

Екіпаж теплоходу "Капитан Антипов" готовий до рейсу.

У четвер теплохід «Капитан Антипов» пішов у черговий рейс. 

- З попереднього рейсу в базовий порт судно повернулося в травні, - розповідає капітан Ігор Балан. - Після повернення відразу встали на БТОФ для ремонту правого головного двигуна, що вийшов з ладу. Роботи фахівці бази виконали якісно, без зауважень і затримок. 

«Капитан Антипов» - головне судно своєї серії, цього літа йому виповнилося 40 років з дня побудови. А тому екіпаж відноситься до судна дбайливо, намагається підтримувати в належному вигляді та робочому стані. Минулого року теплохід пройшов доковий ремонт з продовженням документів Регістру, і після цього встиг виконати три рейси. 

У нинішній рейс «Капитан Антипов» йде з караваном з п'яти одиниць, навантажених вугіллям та окатишами, на порти Румунії та Сербії. 

Варто відзначити добру організацію постачання перед рейсом: виконані всі заявки щодо забезпечення потреб екіпажу - закуплені два холодильника, кондиціонер в рубку, сантехніка, а також все належне постачання для рейсу. При необхідності оновлюється та поповнюється запас засобів індивідуального захисту та дезінфікуючих засобів для запобігання зараження коронавірусом відповідно до приписів Міністерства охорони здоров'я. 

Екіпаж на судні підібрався хороший: це грамотні працьовиті фахівці, близькі як за віком та інтересами, так і за відношенням до роботи. Взаємини в екіпажі завжди спокійні, стабільні, спільну мову «антиповці» знаходять з усіх питань. У штурманському складі - перспективні судноводії: старший помічник капітана Артем Балан, який вперше йде в рейс на цій посаді, і другий помічник капітана Руслан Падура. 

Механік Володимир Коломієць, обізнаний технічний фахівець, працює на теплоході чотири роки, прийшов на нього першим помічником механіка. Нинішній рейс для нього - другий на посаді механіка. Він високо оцінює вміння своїх підлеглих - першого помічника механіка Володимира Потоцького та електромеханіка В'ячеслава Просунко, які дуже добре показали себе під час ремонту, як і боцман Григорій Степаненко. А кухар-матрос Геннадій Бешлей смачно і по-домашньому всіх нагодує. 

- Настрій у екіпажі робочий: за час ремонту скучили за роботою, доставимо вантаж і будемо чекати нових завдань диспетчерської, - підсумовує Ігор Миколайович.

Новий кондиціонер створює у рубці приємну прохолоду.

Читайте также