четверг, 15 октября 2020 г.

ВЛАДИСЛАВ КРИКЛІЙ ВЗЯВ УЧАСТЬ В ОФІЦІЙНОМУ СПУСКУ НА ВОДУ БАРЖІ ТИПУ SLG


14 жовтня Міністр інфраструктури України Владислав Криклій відвідав структурний підрозділ ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» - Кілійський суднобудівельно-судноремонтний завод. У рамках візиту очільник відомства оглянув виробничі потужності підприємства, а також взяв участь в офіційній процедурі спуску однотрюмної баржі типу SLG на воду.

«Україна має величезний потенціал у розвитку внутрішніх водних шляхів та зростанні річкової галузі в цілому. І дуже приємно, що незважаючи на пандемію та кризу, наші профільні підприємства продовжують розвиватися, використовувати вікно нових можливостей і досягати позитивних результатів у роботі. Один із таких прикладів - Кілійський суднобудівельно-судноремонтний завод, який сьогодні офіційно передав замовнику новозбудовану баржу. Радий, що нове керівництво Українського Дунайського пароплавства щодня докладає максимум зусиль, щоб і компанія, і галузь всебічно розвивалася», - зазначив Владислав Криклій.

Будівництво баржі здійснювалося на базі Кілійського суднобудівельно-судноремонтного заводу (підприємство у складі ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство»). Максимальна довжина баржі – 76,5 м, ширина – 11,0 м, висота борту – 3,9 м, осадка – 3,1 м, водотоннажність – 2 491,6 т. Судно побудоване у відповідності до сучасних стандартів, правил та норм суднобудування. Планується, що збудована баржа типу SLG буде перевозити генеральні та насипні вантажі р. Дунай та р. Дніпро.

Читайте также