пятница, 3 июля 2020 г.

Світла пам'ять капітану Юрію Романову


3 липня - рік світлої пам'яті капітана річкового флоту УДП Юрія Григоровича Романова. 

У пароплавство Юрій Григорович прийшов після закінчення Астраханського морехідного училища в 1960 році. Починав рульовим, потім помічником капітана на річкових суднах. Висока працездатність і працьовитість допомогли йому в повній мірі освоїти практичні навички судноводіння на всьому Дунаї. Досвід роботи підкріплювався теоретичними знаннями, отриманими під час навчання на судноводійному факультеті ОВІМУ та судномеханічному відділенні КРУ. 

З 1988 року Юрій Григорович підміняв капітанів, а в 1990-му був призначений на посаду капітана. Очолював екіпажі теплоходів «Знаменка», «Братислава», «Константин Борисов», «Валентин Пиляев», «Казань» та інші. Зарекомендував себе як грамотний фахівець, який вміє організувати екіпаж, уважний командир, який прислухається до думки підлеглих. 

У 2012 році Ю.Г. Романов вийшов на пенсію. Його сумлінна праця на підприємстві була відзначена медаллю «Ветеран праці», знаком «Почесний працівник УДП». 

У пам'яті рідних Юрій Григорович залишився як чудова, добра, чуйна людина, турботливий та люблячий чоловік і батько. Він гідно виховав і дав дорогу в життя чотирьом дочкам і двом онукам, які згадують про нього з любов'ю і гордістю, був справжнім хранителем сімейних устоїв. 

Юрій Григорович був людиною великої сили духу, люблячим життя, оптимістом, який нічого не боявся та сміливо долав будь-які життєві труднощі. Рідні назавжди запам'ятали його з посмішкою на губах і в хорошому настрої. 

Він володів життєвою мудрістю та вмів співчувати оточуючим, протягувати руку допомоги тим, хто її потребував. Подавав приклад сім'ї та колегам акуратністю, підтягнутістю, дисциплінованістю, інтелігентністю. 

Сім'я глибоко шанує пам'ять улюбленого чоловіка й батька Юрія Романова та вболіває через його смерть. Згадайте й пом'яніть його всі, хто знав і працював з ним. 

Рідні та близькі.

Читайте также