суббота, 20 июня 2020 г.

Природжений механік Віктор Іваненко



20 червня 70-річний ювілей відзначає механік річкових суден УДП Віктор Матвійович Іваненко. 

Народився Віктор Іваненко в родині моряка - шкіпера-моторіста Матвія Іваненко, який трудився в СДП з перших днів його заснування, багато розповідав синові про свою роботу, брав з собою на судно. Тому після закінчення Кілійської морехідної школи в 1968 році Віктор Матвійович прийшов в Дунайське пароплавство. 

Перший же рейс виявився закордонним. Юнакові, який вперше опинився за кордоном, все було цікавим та новим, але й про свої прямі обов'язки він не забував, адаптуючись до судна. Працьовитість і сумлінність, допитливість, щире бажання молодого матроса освоїти професію швидко завоювали йому повагу в екіпажі. Але він бажав рухатися вперед, професійно зростати, отримати спеціальну освіту. Тому без відриву від виробництва закінчив Київське річкове училище та судномеханічне відділення ОВІМУ. 

Але й на судах у Віктора Іваненко були відмінні вчителі - старші механіки, які завжди могли пояснити, допомогти порадою. На багато років його наставником і старшим колегою став старший механік Аркадій Давидович Грязнов, який зробив з Віктора Матвійовича освіченого фахівця, передав чималі досвід і знання. 

Поступово він виріс від четвертого до першого помічника механіка, працюючи на теплоходах «Кронштадт», «Братислава», «Грозний», «Николай Потипаев». Саме на теплоході «Николай Потипаев» отримав подання на посаду старшого механіка. 

Природжений механік, при будь-якому на призначенні Віктор Матвійович виявляв неабиякі працездатність та ініціативу, вирішував складні питання судноремонту. Завжди цікавився і підтримував все нове й передове, був активний в раціоналізаторській роботі. А його сумлінне ставлення до справи і доброзичливий, рівний характер незмінно завойовували повагу товаришів по роботі. 

Довгий час Віктор Іваненко очолював машинну команду теплохода «Николай Потипаев», спрямовуючи свої знання й вміння на підтримку механізмів судна в доброму стані. Дружний, сформований колектив ефективно працював, справляючись зі всіма навантаженнями. Сам досвідчений фахівець, Віктор Матвійович ділився своїми вміннями з колегами, сприяв професійному росту й просуванню на вищі посади. У колег він цінує перш за все працьовитість, виконання своїх обов'язків в термін і знання механізмів свого завідування, вміння продумати, передбачити все наперед, спланувати час наступного ремонту. 

В даний час Віктор Матвійович - механік зчалів 1,2 підмінної команди самохідного флоту - так само відповідально відноситься до справи. По стопах батька пішли двоє синів, обравши професії механіка та судноводія. 

У різні роки відмінна, без нарікань, робота Віктора Іваненко відзначалася почесними грамотами та подяками, медаллю «За трудову відзнаку», знаком «Почесний працівник УДП». 

Служба управління персоналом, технічна служба, профспілкова організація вітають Віктора Іваненко з ювілеєм і бажають здоров'я, бадьорості, благополуччя, гарного настрою та оптимізму!

Читайте также