вторник, 3 марта 2020 г.

З 1 червня 2020 року оформити посвідчення особи моряка буде можна через Центри надання адміністративних послуг, – Владислав Криклій



З 1 червня 2020 року оформити посвідчення особи моряка буде можна через Центри надання адміністративних послуг. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій за результатами засідання Уряду України сьогодні, 3 березня 2020 року. Відповідний проєкт постанови, підготовлений Міністерством інфраструктури, затвердив Кабінет Міністрів України.

Владислав Криклій зазначив, що з 1 червня 2020 року основні послуги для моряків надаватимуться через Центри надання адміністративних послуг за простою та зрозумілою процедурою. Зокрема, оформити посвідчення особи моряка буде можна через ЦНАП. Також Мінінфраструктури запроваджує прозорий механізм з оформлення посвідчення особи моряка через сервісні центри морського та річкового транспорту.

Центри обслуговування ДП «Моррічсервіс» – це відсутність корупції, якісні послуги за зрозумілим графіком роботи та зручні умови для клієнтів. Сервісні центри створені як сучасні підрозділи у форматі «open space», з комфортними зонами очікування, електронною чергою та постійним інформуванням клієнтів. «Моррічсервіс» – це державне підприємство. 90 відсотків чистого прибутку відраховується до державного бюджету. Центри вже успішно працюють у містах Одеса, Ізмаїл, Маріуполь, Херсон.

Владислав Криклій також підкреслив, що у найближчих планах запровадження електронного сервісу для моряків, що дасть зручність, швидкість і комфорт оформлення документів дистанційно.

Прес-служба Мінінфраструктури.

Читайте также