вторник, 9 июля 2019 г.

У порту Роттердам вперше в Європі виконана поєднана операція СПГ-бункерування і розвантаження-навантаження судна


Компанія Containerships (входить до групи CMA CGM Group), що спеціалізується в області внутрішньоєвропейських мультимодальних контейнерних перевезень, вперше виконала поєднану операцію з одночасного СПГ-бункерування свого судна та розвантаження/завантаження контейнерів, повідомляє сайт Дмитра Чалого з посиланням на повідомлення Containerships.


Одночасні виробничі операції (SIMOPS) були виконані 4 липня 2019 року, коли контейнеровоз NORD на СПГ-паливі знаходився в порту Роттердам. Таким чином, судно стало першим контейнеровозом в Європі, яке було заправлено газовим паливом «борт-в-борт» в процесі розвантаження і навантаження контейнерів на судні.

Для забезпечення безперебійності вантажно-розвантажувальних робіт і дотримання безпеки бункерування Containerships тісно співпрацювала з постачальником суднового палива Shell, адміністрацією порту Роттердама і RST терміналом. Судно було забункеровано майже 200 тоннами скрапленого природного газу.

У компанії вважають, що завдяки таким поєднаним виробничим операціям, перебування судна в порту може бути значно скорочено за відсутності експлуатаційних затримок. В кінцевому підсумку це позначиться на часі транспортування судами CMA CGM контейнерних вантажів між Північною Європою та країнами Балтії.

CMA CGM, одна з перших лінійних судноплавних компаній, яка почала використовувати для контейнерних суден СПГ, планує до 2022 року отримати 20 судів на СПГ, включаючи дев’ять контейнеровозів місткістю по 22 тис. TEUs, які будуть вводитися в експлуатацію CMA CGM з 2020 року.

Після об’єднання 2 квітня двох операторів мультимодальной логістики, компаній Containerships і MacAndrews, з’явився єдиний гравець ринку внутрішньоєвропейських перевезень Containerships Group, керуючий найбільшою загальноєвропейською мережею і комбінованими послугами з морського і сухопутного транспортування. В даний час Containerships є логістичною компанією з повним переліком послуг, що забезпечує мультимодальні перевезення безпосередньо до споживача. Розгалужена мережа в Європі простягається від Росії до Північної Африки, забезпечуючи своїм клієнтам повне охоплення в регіоні. Флот компанії включає 32 морських і річкових контейнеровоза і парк автоконтейнеровозів з 700 од., які обслуговують 34 морських, залізничних і річкових сервісів. Containerships входить в групу CMA CGM Group.

Читайте также