Сторінки

вторник, 6 апреля 2021 г.

УДП повернуло в управління втрачені баржі!




ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» уклало договір управління арештованим майном з Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Згідно з документом до УДП буде повернуто в управління 12 барж, розміщених на р. Дніпро.

Укладення зазначеного договору стало можливим завдяки курсу проведення ефективних антикорупційних заходів керівництвом УДП та Міністерством інфраструктури України та розшуку викраденого майна пароплавства, розпочатих у 2019 році. 

Нагадаємо, що накладенню арешту на майно та укладенню відповідного договору управління в рамках кримінального провадження, передували злагоджені та професійні дії детективів Національного антикорупційного бюро України на підставі ухвали Вищого антикорупційного суду України за матеріалами кримінального провадження, відкритого на підставі поданих заяв УДП щодо вчинення кримінальних правопорушень.

«Ми дякуємо колегам та керівництву НАБУ, АРМА та Вищого антикорупційного суду за високу професійність та сприяння у встановленні справедливості та законності. Також окрему подяку висловлюємо Міністерству інфраструктури, що забезпечило нам повну підтримку у цій справі. Відтепер УДП матиме можливість експлуатувати повернутi одиницi флоту на р. Дніпро, що сприятиме поповненню бюджету країни обов’язковими платежами, створенню нових робочих місць та розвитку внутрішніх водних перевезень. Співпраця УДП з антикорупційними органами є яскравим прикладом утвердження в Україні принципу законності та верховенства права», – зазначив в.о. голови правління ПрАТ «УДП» Олексій Хомяков.