понедельник, 25 мая 2020 г.

Керівництво ПрАТ «УДП» відреагувало різкою заявою на голослівне звинувачення депутатами Одеської облради в бік пароплавства



Сьогодні керівництвом ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» була надіслана офіційна заява до голови Одеської обласної ради Сергія Паращенка, керівників усіх депутатських фракцій, голів постійних депутатських комісій облради, міського голови Ізмаїла та Служби безпеки України щодо голослівних та безпідставних обвинувачень з високої трибуни сесійної зали Одеської обласної ради, які спрямовані завдати шкоди діловій репутації ПрАТ «УДП». 

Нагадаємо, що 15 травня 2020 року на пленарному засіданні позачергової сесії Одеської обласної ради було прийнято рішення «Про звернення депутатів Одеської обласної ради до Прем'єр-Міністра України, Міністра внутрішніх справ України, Генерального прокурора України, Голови Служби безпеки України, Директора Національного антикорупційного бюро України щодо ситуації, яка склалася в результаті можливих корупційних дій керівництва ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство». Вказане рішення було прийнято на підставі висновків та рекомендацій постійної комісії обласної ради з питань транспорту, зв’язку та морегосподарського комплексу Одеської обласної ради. 

У своєму зверненні обласна рада наводить факти, начебто, у виникненні на підприємстві заборгованості з заробітної плати у першому кварталі 2020 року, в сумі понад 1 млн. грн. Також депутати повідомляють про укладений договір з приватною компанією з надання охоронних послуг, яка надала найбільшу, а не найменшу вартість послуг на тендерній закупівлі послуги, а саме 19,2 млн. грн. Завищена вартість складає мінімум 5 млн. грн. Відзначено звинувачення у продажі суден за ціною металобрухту, такі як, наприклад, «Микола Савицький», вартість від реалізації якого занижена майже вдвічі від ринкових цін. Та ще ряд звинувачень та «фактів» щодо ознак корупційної діяльності керівництва УДП зазначили депутати у зверненні. 

От тільки викликає занепокоєння те, що, мабуть, сплутали щодо якого керівництва, теперішнього чи, можливо, попереднього варто застосовувати такі звинувачення. 

Зважаючи на такі голослівні та бездоказові звинувачення, від керівництва УДП послідувала відповідна заява. В своїй заяві керівництво зауважує, що факти, наведені доповідачем проекту рішення, були перекручені та мали голослівний обвинувальний характер в бік Українського Дунайського пароплавства, нового керівництва та працівників пароплавства, що не підтверджені жодним доказом. 

Мало того, що такі голослівні звинувачення від поважних та шанованих людей області – депутатів, несуть безпосередню шкоду та загрозу діловій репутації підприємства, так вони наносять шкоду економіці Одещини, оскільки їх результатом є вже відмова західних партнерів виконувати свої договірні зобов'язання. Все це наводить на думку, що шановні депутати напередодні виборів роблять все, щоб працівники підприємства залишились без соціальних гарантій та заробітної платні. 

На сьогодні пароплавство не має заборгованості перед бюджетом та по заробітній платі співробітникам. В своїх доводах доповідач, напевне, «забув» вказати або цілеспрямовано приховав від депутатського корпусу те, що дії з укладення договору з приватною компанією з надання охоронних послуг датуються ще 2018 роком, тобто, до призначення нового керівництва ПрАТ «УДП». 

Більш того, виключно завдяки аудиту Міністерства інфраструктури України в кінці 2019 року та аналізу фінансово-господарської діяльності з боку нового керівництва ПрАТ «УДП», були ініційовані багаточисленні кримінальні провадження та оприлюднені вказані факти. Ну і знову ж таки, продаж суден, в тому числі й теплохід «Микола Савицький», щодо якого йдеться мова в зверненні облради, відбувався за період керівництва ПрАТ «УДП» Дмитром Чалим. 

Намагання свідомого викривлення фактів, обставин, створення «чорного піару» відносно нового керівництва ПрАТ «УДП» та пароплавства в цілому здійснюється зацікавленими особами з однією метою - відволікти увагу громадськості та правоохоронних органів  від резонансних фактів, а саме обставин розкрадання за часів колишнього керівництва ПрАТ «УДП» активів, що належать ПрАТ «УДП».

Читайте также